Login: E-mail  Password  Remember me Forgot password »
public: TrueSubmitted bywww.Get2Press.dk d. 1 december 2009 « Back to frontpage
Gentofte er Bedst på Nettet
Gentofte Kommune har netop vundet førsteprisen i Bedst på Nettet – Videnskabsministeriets årlige kåring af landets bedste hjemmeside til offentlig e-forvaltning og e-service.
Det er bl.a. selvbetjeningsløsningen Genvej på Gentofte.dk og løsningens nytteværdi for borgerne og organisationen, som har imponeret dommerpanelet. En digital løsning som flere andre kommuner også har ladet sig inspirere af. Bl.a. Rudersdal, Hørsholm, og Syddjurs Kommuner har implementeret Genvejs-løsningen i deres organisation og flere kommuner er på vej.

Borgmester Hans Toft glæder sig over, at Gentofte Kommune nu også kan kalde sig Bedst på Nettet:

”Vi er meget stolte over, at Gentofte.dk er blevet kåret som bedst på nettet i skarp konkurrence med de bedste digitale projekter i Danmark. Det er en flot bekræftelse af, at Gentofte Kommune er forrest, når det gælder digital borgerservice. Prisen i Bedst på Nettet er et bevis på en optimal service og aktiv inddragelse af borgere og brugere på Gentofte.dk.”

Borgernes foretrukne indgang til det offentlige
Med Genvej på Gentofte.dk har Gentofte Kommune skabt en personaliseret løsning, som skaber værdi og letter hverdagen for borgerne. F.eks. kan man med få klik skrive sit barn op til skole, følge sit barns hverdag i skole og børnehave og få nyt pas mm. Løsningen er samtidig med til at effektivisere en række interne arbejdsgange.

”Vi tænker altid udvikling i øjenhøjde og inddrager derfor brugerne i vores digitaliseringsprojekter. Med vores nye løsning, BørneGenvej, har vi eksempelvis haft et tæt samarbejde med institutioner og forældre. Det er den bedste måde at nå frem til de mest værdiskabende selvbetjeningsløsninger på. Samtidig sikrer vi inddragelse og medindflydelse hos vores brugere”, siger økonomidirektør Jens Peter Friis.

Mere Genvej til borgerne
To nye digitale løsninger, som kombinerer bedre borgerservice med intern effektivisering, er på vej i 2010, nemlig Digital byggesagsbehandling og Digital pladsanvisning.
Sideløbende med nye funktioner i Genvej arbejder Gentofte Kommune på at lancere en helt ny og endnu mere fremtidssikret version af gentofte.dk også i løbet af 2010.

• Mere om Bedst på nettet, se bedstpaanettet.dk
• Genvej vandt i forrige uge også Den europæiske digitaliseringspris, se www.epractice.eu/en/awards

Flere oplysninger
Borgmester Hans Toft, borgmesteren@gentofte.dk, 3998 0001
Økonomidirektør Jens Peter Friis, jpf@gentofte.dk, 3998 3004 / 4091 4780
Kommunikationskonsulent Mette Kristine Kjær Bach, mkkb@gentofte.dk, 3998 3035 / 2937 9487

Further information
Gentofte Kommune / Presse Gentofte Kommune / Presse
Mette Kristine Kjær Bach
Telephone: 39983035
mkkb@gentofte.dk mkkb@gentofte.dk
Print press release Print
Send press release Send press release
Download as word file Download as word file
More press releases More press releases